We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Disc Trist

by JOAN COLOMO

/
 • Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  Purchasable with gift card

    €5 EUR  or more

   

 • Record/Vinyl + Digital Album

  Includes unlimited streaming of Disc Trist via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  ships out within 3 days
  edition of 300 

    €18 EUR or more 

   

 • Full Digital Discography

  Get all 336 BCore Disc releases available on Bandcamp and save 50%.

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality downloads of Aurora Ocho, The Conflict, Éramos felices y no lo sabíamos, Presentimiento, Fix Myself, Conundrum, Ego Death, Buen Destino, and 328 more. , and , .

  Purchasable with gift card

    €742.50 EUR or more (50% OFF)

   

1.
Pròleg 01:05
Allà on jo visc les nits són fredes, però amb les meves amigues també són alegres. Allà on jo visc el paisatge és trist, però amb les meves amigues també és divertit.
2.
Volia escriure una cançó animada que tingués un ritme que es pogués ballar, que transmetés una visió optimista i amb una lletra fàcil de cantar. Amb unes pinzellades d’ironia i un afilat sentit de l’humor. Que hi hagués una crítica amagada però que al final fos una cançó d’amor. Però en comptes de tot això, aprofito aquesta ocasió per dir-vos ben alt i ben clar: la festa està a punt d’acabar. Volia dur una vida endreçada, jo volia deixar de fumar. Volia dur una dieta equilibrada i arreglar la meva vida sentimental. I ser una persona positiva i ser amic dels meus amics. Volia publicar un disc alegre i no tornar a publicar un altre disc trist. Però en comptes de tot això, aprofito aquesta ocasió per dir-vos de manera insistent: que tot va una mica malament. Volia aprofitar aquest incís per donar un missatge clar i concís: potser el futur serà millor, però a curt termini sembla que no.
3.
El món que ens ha tocat viure està molt bé, és com un viatge d'LSD. Una distòpia en temps real, una anada d’olla d’un fals documental. És molt engrescador sentir els analistes al teu televisor. I jo només vull marxar si és que puc parar de vomitar. Anem-nos-en lluny, fem un altre camí. En un món paral·lel vull que vinguis amb mi. Obrim un forat interdimensional. Vull que vinguis amb mi lluny d’aquest món fatal. El nostre microcosmos és entretingut, és pura fantasia, és d’allò més absurd. Som afortunats, tenim molta sort. Vivim en un perpetu festival de l’humor. És molt engrescador sentir els intel·lectuals al teu televisor. I jo només vull marxar si és que puc parar de vomitar. Anem-nos-en lluny, fem un altre camí. En un món paral·lel vull que vinguis amb mi. Obrim un forat interdimensional, vull que vinguis amb mi lluny d’aquest món fatal. Un punt de fuga, una sortida entre la ciència i la demència, un portal que obre una esquerda i ens transforma sense cap norma. Emprendre juntes la travessia, trencar les lleis de la física i anar plegades a l’aventura Un nou destí ens està esperant. (x2) (El món que ens ha tocat viure està molt bé, és com un viatge d'LSD.) Anem-nos-en lluny, fem un altre camí. En un món paral·lel vull que vinguis amb mi. Obrim un forat interdimensional, vull que vinguis amb mi lluny d’aquest món fatal
4.
Salvem el planeta, salvem les coses guais. Salvem les vacances i abolim el treball. Salvem les balenes i també els elefants, salvem el planeta abans no sigui massa tard. Salvem el planeta d’un col·lapse inoportú. Salvem el planeta, fem-ho per al bé comú. Reciclem mogudes, construïm més superilles. Salvem el planeta, fem-ho per les nostres filles. Salvem l’arròs negre i el mar. Salvem les festes de saló. Salvem tots els balls regionals. Salvem la crema de contenidors. Salvem al planeta d’una destrucció imminent. Salvem la penya que no ens caigui malament. Salvem la Britney Spears, evitem el cataclisme. Salvem la procrastinació i salvem l’hedonisme.
5.
Tot el que ara existeix demà ja no ho farà. Tot el teu llegat, s’enfonsarà al mar. Els records i els pensaments es perdran en el temps. La llum de tots els fars s’apagarà. Dubtes i no trobes cap resposta, quin és el sentit d’aquesta vida quan tot l’aire que respires és extremadament efímer. Mai no perdis l’esperança, malgrat aquesta malastrugança. Per sentir una mica d’alegria canta l’himne de la melangia. Amb la força del vent les fulles han caigut. Em quedo despullat, el fred arribarà. Els astres del firmament i el seu raig lluent, també s’extingiran. Potser demà. Dubtes i no trobes cap resposta, quin és el sentit d’aquesta vida quan tot l’aire que respires és extremadament efímer. Mai no perdis l’esperança, malgrat aquesta malastrugança. Per sentir una mica d’alegria canta l’himne de la melangia.
6.
Currículum 01:53
No controlo res, tot em va gran. Totalment desbordat, així vaig tirant. Ho deixo tot per fer, no dono a l’abast. Surto al carrer i em deixo les claus. Només sé fer cançons i no em queden bé. Sempre arribo tard i perdo els trens. Tot ho faig regular, tirant a malament. Sempre trio el camí més llarg. No som bons amics jo i l’atzar. La torrada cau sempre cap per avall i jo em quedo sol quan comença el ball. Perquè sóc així d’incompetent. Tot ho faig regular, tirant a malament.
7.
El dilluns el Bernat obre el llum i marxa corrent, fa tard a treballar. El dimarts es prepara un entrepà i repeteix tot el que va fer el dia abans. El dimecres ja comença a estar cansat i s’enfada perquè li han baixat el sou. El dijous torna a enfilar el mateix camí però ara nota que el divendres ja és aquí. I per fi el dissabte vol ballar, no pot parar de cantar i cau al llit inconscient. El diumenge és depriment, no pot parar de plorar. Demà tot torna a començar. El dilluns la Maria obre els ulls, pren cafè i se'n va directa a treballar. El dimarts, la Maria s’ha emprenyat perquè cobra un 20% menys que en Bernat. El dimecres s’afilia a un sindicat i munta un gran enrenou perquè li pugin el sou. I el dijous l’han acomiadat, però ara nota que el divendres ja ha arribat. I per fi el dissabte vol ballar, no pot parar de cantar i cau al llit inconscient. I el diumenge és depriment, no pot parar de plorar. Demà tot torna a començar.
8.
Les gallines i les oques em fan por. Els malentesos també em fan por. Les obligacions em produeixen terror. Aquest sistema em té amb l’ai al cor. Només una cosa em fa sentir més tranquil (més tranquil només una cosa que saps). Una sola cosa em calma la ment (em calma la ment una cosa que tu tens). Només una cosa em fa sentir relaxat (relaxat només una cosa és el la que). Una cosa és la que em manté despert. (Da miedo) Hi ha paraules que se’m claven al pit. Hi ha mogudes que no em deixen dormir. Veig un control dels Mossos i em tremolen els dits. Crec que avui no sortiré pas del llit. Només una cosa em fa sentir més tranquil (més tranquil només una cosa que saps). Una sola cosa em calma la ment (em calma la ment una cosa que tu tens). Només una cosa em fa sentir relaxat (relaxat només una cosa és la que). Una cosa és la que em manté despert.
9.
Sembla que no te n'adones de la llum que hi poses a les coses. La teva subtil melodia ens alegra les nits i els dies. Sembla que no ets conscient de la força del teu acompanyament. Una clau de sol obre la finestra, ets la música de totes les festes. Tens un do estrany i que va creixent amb el pas del temps. La més guai de les virtuts és la que posseeixes tu. La teva vibració emet un senyal directe al cor. La freqüència ideal per fer-me volar més alt. Sembla que no te n'adones de la llum que hi poses a les coses. La teva subtil melodia ens alegra les nits i els dies. Sembla que no ets conscient de la força del teu acompanyament. Una clau de sol obre la finestra, ets la música de totes les festes. Tens un do estrany i que es fa més fort amb el pas dels anys. Una ona singular al meu cor ha travessat. Sembla que no te n'adones de la llum que hi poses a les coses. La teva subtil melodia ens alegra les nits i els dies. Sembla que no ets conscient de la força del teu acompanyament. Una clau de sol obre la finestra, ets la música de totes les festes.
10.
Espectacular 02:05
L’espectacle ha començat, formidable representació. I l’audiència segueix al detall un immillorable guió. Un missatge subliminal, un verí inoculat al cervell. Amagat al discurs oficial per infants, per joves i vells. La interpretació és colossal, decorat amb llums i colors. Sona música, un cor celestial. És el clímax de la funció. Una frustració germinal, instal·lada a les nostres ments. Som actrius d’un gran musical. Som actors amb un mal paper. L’endemà als mitjans unanimitat, els diaris se’n fan ressò, Ara tots compren el relat i és un drama de ciència-ficció. Un missatge subliminal, un verí inoculat al cervell. Amagat al discurs oficial per infants, per joves i vells.
11.
Avui 03:08
Ni les plantes que se'm moren. Ni tots els boscos que cremen. Ni l’estupidesa extrema. Res canviarà el meu humor. I les desigualtats creixen i el patiment s’accentua, però avui no tingueu cap dubte: no ho passaré malament. Encara que la tendresa s’amaga miris on miris. Encara que no m’estimis jo avui vull estar content. Tot i que ara la tempesta s’ha endut les flors i les fulles i el que ens envolta són runes, jo avui ho passaré bé. Ni les plagues de llagosta. Ni els camps de soja transgènica. Ni la manca total d'ètica. Avui no veureu cap plor. Ni les lleis que ens ofeguen. Ni les guerres fraticides. Les meves butxaques buides: no em canviaran. Perquè avui tot és fabulós. És exuberant, un món de colors. Perquè avui tot sembla irreal, un món resplendent és al meu davant. Encara que la tendresa s’amaga miris on miri. Encara que no m’estimis jo avui vull estar content. Tot i que ara la tempesta s’ha endut les flors i les fulles I el que ens envolta són runes, jo avui ho passaré bé.

credits

released May 19, 2021

license

all rights reserved

tags

about

BCore Disc Barcelona, Spain

BCore Disc is an independent record label from Barcelona, Spain, that’s been working since 1990, we cover lots of different styles going from hardcore, punk to indierock.

contact / help

Contact BCore Disc

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account

If you like Disc Trist, you may also like: